نپال کشوری در آسیا واقع در شمال هندوستان و پایتخت آن کاتماندو است.

  

جمعیت نپال حدود 29 میلیون نفر و زبان رسمی آن نپالی است. واحد پول این کشور روپیه نپال است و تنها با چین و هند همسایه است.

بیشتر محدوده ی نپال بر روی رشته کوه های هیمالیا قرار گرفته و شمال این کشور 8 قله از 14 قله بلند جهان را در خود جای داده که یکی از آن ها بلندترین کوه جهان یعنی قله اورست است. جنوب کشور مرطوب و حاصلخیز است و جمعیت زیادی را در خود جای داده است.

اطلاعات کلی کشور نپال

جمهوری دموکراتیک فدرال نپال नेपाल
شعار ملی: مادر و مام میهن از آسمان والاترند
سرود ملی: درهم‌بافته از صدها گل

پایتخت و بزرگ ترین شهر: کاتماندو
۲۷°۴۲′ شمالی ۸۵°۱۹′ شرقی
زبان رسمی: نپالی
نوع حکومت: جمهوری

مساحت: 143.181 کیلومتر مربع (93 ام دنیا)
آب ها: 2.8 درصد
جمعیت: 29.519.114 نفر (40 ام دنیا)
تراکم جمعیت: 184 بر کیلومترمربع (56 ام دنیا)

واحد پول: روپیه نپال (NPR)
منطقه زمانی: PST (ساعت جهانی 7+)
تابستانی: DST (ساعت جهانی 8+)
دامنه اینترنتی: np.
پیش شماره تلفنی: 977+

81 درصد مردم نپال پیرو آیین هندو هستند و با این احتساب، نپال در میان کشورهای جهان بالاترین درصد پیروان هندوئیسم را نسبت به جمعیت خود دارد. این کشور به خاطر موقعیت جغرافیایی خود هم از هند و هم از تبت نفوذ پذیرفته است. بودایی و اسلام و کیراتی (تلفیقی از آنیمیسم، شیواپرستی و بودیسم تبتی) دو دین مهم دیگر این کشور هستند و بخش بزرگی از جمعیت خود را هم هندو و هم بودایی معرفی می کنند که این به دلیل تلفیق این دو مذهب در این منطقه است. نپال تنها کشور در جهان است که پرچم آن به شکل مستطیل نیست، و از دو مثلث بر روی هم تشکیل شده است.

نپال در بیشتر تاریخ خود حکومت پادشاهی داشته است. در جنگ داخلی نپال علیه حکومت پادشاهی از سال 1996 تا 2006 نزدیک به 16 هزار تن کشته شدند. مائوئیست ها در سال 2006 به ده سال جنگ داخلی پایان دادند و به روند صلح در نپال پیوستند. در سال 2008 حکومت پادشاهی با مصوبه مجلس موسسان نپال برانداخته شد و یک جمهوری دمکراتیک چندحزبی فدرال برقرار شد. هرچند پس از آن نیز درگیری هایی در این کشور وجود داشته اما این سیستم حکومتی پا برجا مانده است و در قانون اساسی سال 2015 نظام حکومتی کشور دمکراسی پارلمانی اعلام شد.

نپال کشوری در حال توسعه با سطح درآمدی پایین و فقر و گرسنگی فراوان است و از نظر شاخص توسعه انسانی در رتبه 145 بین 187 کشور دنیا جای می گیرد.